De mooiste songs uit de popmuziek - de top 2000: van Radio 2

Liefhebbers van popmuziek kennen de hitlijsten met top 40 hits of de muziek top 100. De Top 2000 is de ultieme hitlijst met de songs die beklijven. Waar de top 40 hits vaak songs van de dag zijn en de muziek top 100 de succesvolle liedjes van een jaar laat zien, is de Top 2000 de hitlijst van songs die in ons collectieve geheugen staan gegrift.

De top 2000 is inmiddels de traditionele muzikale afsluiting van het jaar.

Bekijk hier de jaarlijsten van de verschillende edities of zoek naar jouw favoriete artiesten.In 1999 besloot Radio 2 om het tweede milennium te besluiten met een overzicht van de mooiste popmuziek aller tijden. Aan de luisteraars werd gevraagd om hun favoriete liedjes door te geven en zo ontstond een basislijst. Aan het eind van 1999 werd de lijst op internet gezet en konden de luisteraars hun stem uitbrengen op hun favoriete nummer. Toen de stemming sloot was de top 2000 geboren. Hij werd van tweede kerstdag tot in de oudejaarsnacht uitgezonden.

Het evenement was een dusdanig succes dat Radio 2 besloot het jaarlijks te herhalen. De Top 2000 is in de laatste weken van het jaar nog steeds een van de best beluisterde radioprogramma's.

In 2008 vierde de top 2000 alweer haar tiende verjaardag. De lijst is toen niet samengeteld door de gebruikelijke stemming. In plaats daarvan heeft men alle stemmen die in de voorgaande edities op een nummer zijn uitgebracht bij elkaar opgeteld. Zo is de jubileumlijst ontstaan.

Op deze pagina's kun je de Top 2000 lijsten doorzoeken of je kunt de editie bekijken van een bepaald jaar. Je kunt zoeken op de naam van de artiest, de titel en een jaar of combinaties ervan. Je hoeft zelfs geen hele artiestnamen of titels in te voeren, een deel ervan is voldoende.

Zoek op
Artiest   Titel  
Google Plus email of twitter: @John_Boers

een website van John Boers